PALVELUT

JALKAHOITO

Hoitoon kuuluu jalka-analyysin tekeminen, jalkojen kylvetys, kovettumien poisto, kynnenalusten puhdistus, kynsien lyhennys, kynsinauhojen hoito, kynsien viilaus, raspaus, hieronta, jalkavoide ja halutessasi kynsien lakkaus värilakalla.

Halutessasi lakkauksen, voit ostaa 5 euroa maksavan kynsilakan, jonka saat omaksesi ja voit jatkossa ottaa sen mukaasi seuraavaan jalkahoitoon. Jalkahoidoissa käytän Ekopharma ja Iloiset varpaat merkkejä.

Miksi jalkojen ihoa ja kynsiä kannattaa hoitaa?

Jalkoihin kohdistuu paljon rasitusta päivittäin esim. Kävely, koko kehon kannattelu, rasitus ja hankaus sukissa ja kengissä, joka voi aiheuttaa jalkoihin kovettumia, sarveistumia, vettymiä, hankaumia, känsiä. Esimerkiksi vettymä tai hankauma voi altistaa erilaisille infektioille jaloissa.

Myös monet sairaudet ja ikääntyminen vaikuttavat jalkojen kuntoon. Esimerkiksi Diabetes voi heikentää jalkojen verenkiertoa, josta voi aiheutua verenkiertohäiriöitä, joka johtaa jalkojen ihon turvotukseen. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet voivat aiheuttaa nivelmuutoksia.

Varpaiden kynnet voivat myös vaurioitua tai rasittua kengissä tai jalkojen sieni-infektio voi levitä niihin, joten jalkojen ihosta on syytä pitää hyvää huolta. Säännöllinen jalkahoidossa käynti auttaa pitämään jalat kunnossa.

Kotihoito

Jalkojen kotihoidoksi riittää jalkavoiteen käyttö säännöllisesti. Raspausta ei suositella kotona tehtäväksi.